Braces

Home/Braces
Braces 2020-02-19T15:08:43+01:00

Sportbraces in Venlo

Sporters en braces, ze zijn hoe dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de meeste gevallen gebruiken sporters een brace nadat ze geblesseerd geweest zijn. Het is overigens geen regel dat u als sporter na een blessure een brace moet gebruiken. Eigenlijk moet u als sporter zien te voorkomen dat u afhankelijk raakt van een brace. En elke sporter weet hoe lastig dat is als u eenmaal een brace gewend bent. Beter is het om als u structureel iets aan de klachten aan uw gewrichten wilt doen, oefeningen te doen die de stabiliteit van de gewrichten verbeteren. Etos Nabben biedt de juiste braces in Venlo voor elke gelegenheid. Daarnaast geven we deskundig advies, bijvoorbeeld welke brace u kunt dragen tijdens de komende Venloop. U kunt tijdens de Venloop overigens vaak ook prima uit de voeten met compressiekousen. Ook daar adviseert Etos Nabben u graag nader over.

Hoogwaardige materialen

Hamvraag: wat is nou eigenlijk een goede sportbrace? In eerst instantie moet een goede brace ondersteuning bieden. Daarnaast is een juiste afwerking van de sportbrace belangrijk en dient de brace gemakkelijk te dragen te zijn. In geen geval mag een brace voor irritatie zorgen, iets dat u voorkomt door alleen braces van hoogwaardige materialen te dragen. Zeer belangrijk is ook dat vocht afgevoerd kan worden. In dat geval voorkomt u dat de natte huid gaat irriteren. Er zijn braces beschikbaar voor zo goed als alle gewrichten. Wie kent immers niet de brace voor de rug, de knie, de enkel, de nek, het bekken, de elleboog, de pols, de arm en de duim, om er maar een aantal te noemen.

Compressie rondom het gewricht

Meer specifiek kunt u de verschillende braces verdelen in bandagebraces, sportbraces, steunbraces, medische braces en braces die u draagt tijdens een periode waarin u revalideert. Kijken we naar de bandagebrace, dan is dit een brace die compressie biedt rondom het gewricht. Bovendien zorgt deze brace voor een stabieler gevoel. De bandagebrace past u toe als er sprake is van lichte blessures, artrose, verzwikkingen en ter ondersteuning voor dagelijks gebruik. De brace moet functioneel en gemakkelijk te dragen zijn, zeker als u er dagelijks gebruik van maakt. De steunbrace biedt vooral stabiliteit en geeft extra steun bij de wat zwaardere blessures als ook bij zwellingen. Ook is deze brace geschikt als ondersteuning gedurende die momenten waarop intensieve fysieke inspanningen ondernomen worden. Deze brace is beschikbaar met eventueel verstevigingsspalkjes en wordt ook nadrukkelijk gebruikt ter preventie van kwetsuren.

Gericht op dragen tijdens sporten

De bekende sportbrace zou u prima kunnen vergelijken met een steunbrace, al is de sportbrace zoals de naam al verraadt meer gericht op het dragen tijdens het actieve sporten. U ondervindt meer stabiliteit tijdens sportactiviteiten. Deze brace biedt ook specifiek extra ondersteuning bij wat zwaardere blessures en zwellingen en biedt u de beste ondersteuning bij intensief sporten. Bovendien ventileert deze brace meer dan uitstekend. De sportbrace wordt dus vaak gebruikt om sportblessures te voorkomen, maar kan ook gebruikt worden ter ondersteuning bij uw dagelijkse werk.

Voor een betere bloedsomloop

Voorts hebben we nog de revalidatiebrace. Deze brace biedt mechanische ondersteuning en draagcomfort wanneer sprake is van instabiele gewrichten. Andere naam voor deze brace is ook wel orthesebrace. Doorgaans krijgt u een dergelijke brace aangemeten in een ziekenhuis of in een revalidatiecentrum. De revalidatiebrace vraagt om maatwerk en wordt aangepast op heel specifieke klachten of beperkingen. Etos Nabben biedt braces in Venlo maar ook compressiekousen, kousen die zorgen voor een betere bloedsomloop en een betere afvoer van vocht in de kuiten. U voelt bovendien minder spierpijn en uw benen voelen minder vermoeid aan. Wellicht een tip in aanloop naar de Venloop. Neem gerust contact met ons op via https://etosnabben.nl/contact/